בהמשך לקו המחשבה על הפרדה בין סוגי תכנים שונים, רצינו לספק לכל סוג תוכן (מכניזמים מונחי עצמים, עיצוב תכנה, ג'אווה, וסוגיות תכנותיות) תמה ו-feel אחרים, כמו גם להעביר אותם בצורה שמתאימה להם.
בימים, מרים (מירי) עובדת בכח אדם בחברת Tick Tack Toe. בערבים היא גיימרית-לייט, ולאחרונה החלה להתעניין ביצירת משחקי מחשב משלה. משדגר הרעיון בראשה זמן מה, צלצלה לבן דודה (דן), שידעה שעוסק בתכנות, וקבעו לכוס קפה. היות ויש לה רק רקע קל בתכנות, רצתה לשמוע את דעתו לגבי הצעדים הבאים - מהם תחומי הידע שעליה להשלים?
יחידת המבוא של הקורס תציג את הסיפור, ותשובתו של דן תהווה את סקירת הרוחב של נושאי הקורס, כמו גם את התמות של סוגי התוכן השונים. השלב הראשון יהיה להגדיר את מקורות הידע שתוכל לשאוב מהם.
האם יש מתכנת שתוכלי להתייעץ איתו ביומיום?
יש את צביקה, הוא עובד בחברה, אחראי על תשתיות המחשוב.
אני בטוח שיוכל לתת לך טיפים טובים על עבודה נכונה.
צביקה היה הרעיון הראשון שעלה - מתכנת "מנוסה" שיוכל לתמוך במירי בסוגיות תכנותיות כלליות. כל תת הפרקים בנושא "תכנות" יהיו למעשה מפגשי מסדרון של מירי וצביקה, או ישיבה שלהם אצלו במשרד, כשהם משתמשים בלוח ומחשב.
בשביל ללמוד ג'אווה, תוכלי להשתמש בסרטוני יוטיוב וב-tutorials. אפילו טוב יותר, יש ערוץ streaming ב-twitch בשם Java Stream. שם עושים מפגשים מתוכננים, וכל מי שרוצה לצפות מצטרף ויכול לשאול שאלות בזמן חי. אחרי המפגש, הקלטה שלו עולה ל-YouTube.
זה היה הרעיון השני שעלה - תמה לתת הפרקים שעוסקים בג'אווה. שאלות שלכאורה עולות מצד הקהל של השידור יאפשרו לחדד דברים שאנחנו רוצים להתעכב עליהם או לעשות גיחות לנושאים שקשורים רק באופן רופף. הוידאו עצמו יצולם בסגנון streaming אופייני:
コメント